Rigatoni s fazolkami a smetanou
35 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Rigatoni
- 3500mililitrůVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHouby čerstvé
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 120mililitrůVíno bílé
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůCréme fraiche
- 20gramůKerblík
- 400gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, nasypeme do sítka a na 1 minutu ponoříme do vroucí vody s těstovinami. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek s kerblíkem posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme fazolky, houby, orestujeme, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Přidáme smetanu, kerblík, prohřejeme a odstavíme.
- 3Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.