Rigatoni s houbami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta přes misku a vymačkáme z nich všechnu přebytečnou tekutinu. Houby i vodu, ve které se namáčely, dáme stranou.
  • 2
    V hluboké pánvi zahřejeme olej a na mírném ohni smažíme šalotky nakrájené na drobné kousky, bylinky a utřený česnek 5 minut. Často mícháme, až se máslo rozehřeje. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Přimícháme pokrájená rajčata a vodu, ve které se máčely houby. Uvedeme do varu, přikryjeme pánev poklicí, snížíme teplotu a dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
  • 4
    Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme, trochu vody si ponecháme. Přeložíme je do mísy a přelijeme omáčkou. Vmícháme nastrouhaný parmezán. Chceme-li řidší omáčku, rozředíme ji trochou vody z těstovin. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.