Rigatoni s houbami
55 min.
Ingredience
- 30gramůHouby sušené
- 175mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový
- 2kusyŠalotka
- 1hrstMajoránka čerstvá
- 1hrstPetržel - nať
- 25gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 25gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby vložíme do misky, zalijeme teplou vodou, necháme 20 minut máčet. Poté houby přendáme do síta přes misku a vymačkáme z nich všechnu přebytečnou tekutinu. Houby i vodu, ve které se namáčely, dáme stranou.
- 2V hluboké pánvi zahřejeme olej a na mírném ohni smažíme šalotky nakrájené na drobné kousky, bylinky a utřený česnek 5 minut. Často mícháme, až se máslo rozehřeje. Osolíme a opepříme.
- 3Přimícháme pokrájená rajčata a vodu, ve které se máčely houby. Uvedeme do varu, přikryjeme pánev poklicí, snížíme teplotu a dusíme 20 minut. Občas zamícháme. Mezitím dle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
- 4Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme, trochu vody si ponecháme. Přeložíme je do mísy a přelijeme omáčkou. Vmícháme nastrouhaný parmezán. Chceme-li řidší omáčku, rozředíme ji trochou vody z těstovin. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.