Rigatoni s krůtím masem a šalvějovým ragú
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůOlivy černé
- 2lžíceŠalvěj sušená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 450gramůKrůtí maso
- 450gramůTěstoviny Rigatoni
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej ve velké železné pánvi, přidáme nakrájenou cibuli, čili papričku a papriku a 5 minut smažíme za stálého míchání.
- 2Přidáme mleté krůtí maso a smažíme 5 minut při vysoké teplotě, až maso lehce zhnědne.
- 3Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí a 20 minut zvolna vaříme.
- 4Nakonec přidáme olivy a polovinu šalvěje. 3 minuty vaříme na mírném ohni.
- 5V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny, slijeme, přilijeme omáčku a promícháme.
- 6Podáváme posypané zbylou šalvějí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.