Rigatoni s mletým srnčím masem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, osušíme a nameleme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí omyjeme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Pažitku opláchneme a najemno nasekáme.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme a vyškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme mleté srnčí maso a za stálého míchání ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mrkev a zelí a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Červené víno smícháme se zvěřinovým vývarem a maso tím podlijeme. Ochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem a novým kořením, osolíme a na středně silném ohni dusíme 15 minut.
  • 4
    Rigatoni uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a necháme okapat. Rigatoni s ragú upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.