Rigatoni s mletým srnčím masem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůSrnčí maso
- 1kusPetržel - nať
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno červené
- 125mililitrůZvěřinový vývar
- 1lžíceTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaNové koření mleté
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPažitka
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžičkySůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nameleme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Zelí omyjeme, vykrojíme košťál a nakrouháme. Pažitku opláchneme a najemno nasekáme.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky. Máslo rozpálíme a vyškvaříme na něm slaninu. Přidáme cibuli a dozlatova ji osmahneme. Přidáme mleté srnčí maso a za stálého míchání ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme mrkev a zelí a vše důkladně promícháme.
- 3Červené víno smícháme se zvěřinovým vývarem a maso tím podlijeme. Ochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem a novým kořením, osolíme a na středně silném ohni dusíme 15 minut.
- 4Rigatoni uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a necháme okapat. Rigatoni s ragú upravíme na talíře a podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.