Rigatoni s okounem
50 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Rigatoni
- 3500mililitrůVoda pitná
- 400gramůPyré rajčatové
- 450gramůOkoun - filety
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůOlivy nakládané
- 30gramůKapary
- 30gramůPetržel kudrnka
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 130mililitrůVíno bílé
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
555 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Rybí filety nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, petrželku posekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, olivy, kapary a osmahneme. Přidáme rajčatové pyré, přilijeme víno, osolíme, opepříme, přimícháme kousky ryby a dusíme 10 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s kousky ryby, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.