Rigatoni s ragú z bažanta s bílým vínem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 70gramůVepřové maso mleté
- 150gramůCeler řapíkatý
- 200mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyRajčata
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMrkev kořen
- 1kilogramBažant obecný
- 1stroužekČesnek
- 100gramůVývar z hovězích kostí
- 15mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1083 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
45 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuchyňsky upraveného bažanta rozdělíme na více částí. Na oleji se , smáčknutým celým česnekem a nasekanou šalvějí osmahneme na mírném plameni nadrobno pokrájený řapíkatý celer, mrkev a cibuli. Přidáme vepřové maso a chvíli poté i bažanta. Podlijeme vínem a zprudka vaříme asi 10 minut, osolíme a opepříme.
- 2Potom vložíme dužinu z oloupaných rajčat a rajčatový protlak rozředěný troškou vývaru. Vyjmeme bažanta, necháme okapat a vychladnout.Bažanta vykostíme, maso nakrájíme a dáme zpět do omáčky, podlijeme masovým vývarem, dochutíme a na velice mírném ohni zredukujeme. Rigatoni vaříme ve slané vodě, scedíme a dáme ihned do hrnce s ragú, opatrně promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.