Rigatoni s rajskou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCeler řapíkatý
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaOregano čerstvé
- 800gramůRajčata
- 1lžíceRajčatová pasta
- 90mililitrůVíno červené
- 350gramůTěstoviny Rigatoni
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaBazalka
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, celer a mrkev nakrájíme najemno. Můžeme použít i kuchyňský mixér.
- 2Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a na mírném plameni smažíme 2 minuty.
- 3Přidáme nakrájenou zeleninu a čerstvé bylinky. Za častého míchání smažíme 7 minut, až je zelenina měkká a mírně zlatavá.
- 4Vložíme nakrájená rajčata, pastu ze sušených rajčat a cukr. Podle chuti osolíme, opepříme a přilijeme víno. Za stálého míchání uvedeme do varu a při mírné teplotě vaříme 45 minut.
- 5Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Poté je slijeme a rozdělíme na talíře. Omáčku podle chuti dokořeníme a nalijeme na těstoviny. Ihned servírujeme, parmezán na dochucení podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.