Rigatoni s uzeninou a parmazánem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůŠpekáčky
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1214 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
77 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme olej a doměkka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou uzeninu a na plátky nakrájené žampiony a podusíme.
- 2Poté za stálého míchání podlijeme vínem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 4Vrátíme je zpět do hrnce. Smícháme je s uzeninou a žampiony. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, polovinou nastrouhaného parmazánu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
- 5Promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.