Rigatoni s uzeninou a parmazánem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1214 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
77 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme olej a doměkka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou uzeninu a na plátky nakrájené žampiony a podusíme.
  • 2
    Poté za stálého míchání podlijeme vínem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
  • 3
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 4
    Vrátíme je zpět do hrnce. Smícháme je s uzeninou a žampiony. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, polovinou nastrouhaného parmazánu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
  • 5
    Promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.