Rigattoni se špenátem a ricottou

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 lžící olivového oleje doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Rajčata scedíme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme je s prolisovaným česnekem, panenským olejem a rozprostřeme na dno pekáčku. V misce smícháme rozmražený špenát se strouhankou, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, rozdrobenou ricottu a důkladně promícháme. Na rajčatovou směs v pekáčku nasypeme rovnoměrně těstoviny, zakryjeme špenátovou směsí, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.