Rigattoni se špenátem a ricottou
60 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny Rigatoni
- 20gramůOlej olivový
- 800mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 60gramůStrouhanka
- 125mililitrůMléko polotučné
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 230gramůRicotta
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě s 1 lžící olivového oleje doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Doba vaření je přibližně 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 2Rajčata scedíme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme je s prolisovaným česnekem, panenským olejem a rozprostřeme na dno pekáčku. V misce smícháme rozmražený špenát se strouhankou, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme mletý muškát, rozdrobenou ricottu a důkladně promícháme. Na rajčatovou směs v pekáčku nasypeme rovnoměrně těstoviny, zakryjeme špenátovou směsí, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.