Riginette s ančovičkami

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Spaříme rajčata ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme, jemně nasekáme. Nasekáme petrželku.
  • 2
    Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičky, vyjmeme páteř, osušíme je a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný stroužek česneku a papričku. Smažíme vše při mírné teplotě tak, aby se cibule a česnek nezbarvily.
  • 3
    Přidáme ančovičky, nasekaná rajčata a bude-li třeba, i špetku soli, a bez pokličky rajčata 15-20 minut při mírné teplotě dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.
  • 4
    Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.