Římská polévka
55 min.
Ingredience
- 150gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceRýže dušená
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 80gramůSýr Čedar
- 1litrHovězí vývar základní
- 1baleníŽampiony - sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na oleji v hrnci usmažíme kroužky cibule, přidáme maso, necháme zatáhnout, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni, až je maso téměř měkké. Poté do polévky přidáme mrkev, žampiony i s nálevem a vařenou rýži.
- 3Polévku podáváme posypanou sýrem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.