Římský mangold
35 min.
Ingredience
- 4kusySardelové řezy
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůMangold
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mangold očistíme. Lodyhy a větší listová žebra oddělíme od listů a obojí nakrájíme na úzké proužky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nasekáme na drobno. Rajčata pokrájíme na drobné kousky.
- 2V rendlíku zahřejeme olej a osmažíme na něm česnek a sardelky, přidáme rajčata i se šťávou, sůl a pepř. Vaříme asi 5 minut, pak přidáme mangold a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut.
- 3Musí být dobře uvařený, ale ještě pevný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.