Římský salát s Parmezánem
25 min.
Ingredience
- 2kusySalát římský
- 1kusŠalotka
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceOlej salátový
- 150gramůSýr Parmezán
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 0,5kusBageta
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bagetu nakrájíme na kostičky, rozložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut do křupava.
- 2Salát omyjeme, osušíme a hlávky podélně rozpůlíme a pokrájíme na proužky asi 3cm široké.
- 3Promícháme ocet, hořčici, zakysanou smetanu, sůl, pepř a cukr. Nakonec zašleháme olej a vmícháme oloupanou, nadrobno rozsekanou šalotku. Salát vložíme do mísy a zlehka vmícháme zálivku. Na salát nastrouháme sýr a posypeme jej kostičkami opečené bagety.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.