Římský salát s pečenými kuřecími plátky a caesar dresinkem
45 min.
Ingredience
- 2kusySalát římský
- 150gramůRajčata Cherry
- 4kusyKuřecí prsa
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1kusPórek
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5decilitrOlej olivový
- Dresink
- 2lžíceMajonéza
- 3lžíceJogurt bílý
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
42 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Římský salát ze spodní strany seřízneme a uvolníme všechny listy. Důkladně propláchneme a necháme okapat. Z pórku odřízneme nejdelší list a z něj po celé délce ukrojíme cca 0,5 cm tenký plátek. Spaříme pod tekoucí horkou vodou a svážeme jím listy salátu dohromady.
- 2V pánvi rozpálíme olej, maso z obou stran osolíme, opepříme a na oleji opečeme. Vložíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a čerstvým rozmarýnem a v rozehřáté troubě cca 10 minut dopečeme.
- 3Na dresink smícháme jogurt s majonézou a mlékem, ochutíme kremžskou hořčicí a česnekem. Ančovičky velmi jemně nasekáme a přidáme do zálivky. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 4Na každý talíř dáme připravený salát, rozdělíme kuřecí prsa, dozdobíme překrojenými cherry rajčátky, přelijeme dresinkem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.