Římský salát s treskou
30 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTreska aljašská
- 1kusSalát římský
- 50gramůSardelové řezy
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1stroužekČesnek
- 2krajíceChléb toastový
- 0,25lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme ho s olejem, citronovou šťávou, hořčicí, worcesterem, solí a pepřem. Chléb nakrájíme na kostky a osmažíme ho na 1 lžíci oleje.
- 2Rybí filé pokapeme trochou omáčky a v teflonové pánvi opečeme z každé strany, až je maso bílé a pevné. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
- 3Listy salátu omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme příčně rozpůlené sardelky, natrhanou tresku a kostky opečeného chleba.
- 4Zálivkou přelijeme salát, posypeme nastrouhaným sýrem, pepřem a lehce promícháme. Upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.