Římský salát s vinnou zálivkou
25 min.
Ingredience
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 1kusSalát římský
- 4kusyRajčata
- 200gramůZakysaná smetana
- 3lžíceVíno bílé
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 4krajíceChléb toastový
- 1stroužekČesnek
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb a prolisovaný česnek. Osolíme a okořeníme oreganem.
- 2Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
- 3Všechny připravené suroviny vložíme do mísy a dobře promícháme.
- 4Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a cukrem. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Sýr nastrouháme a posypeme jím salát.
- 6Vinnou zálivku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.