Římský salát s vinnou zálivkou

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na rozehřátém oleji opečeme na kostičky nakrájený toastový chléb a prolisovaný česnek. Osolíme a okořeníme oreganem.
  • 2
    Římský salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Všechny připravené suroviny vložíme do mísy a dobře promícháme.
  • 4
    Smetanu smícháme s vínem, hořčicí a cukrem. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Sýr nastrouháme a posypeme jím salát.
  • 6
    Vinnou zálivku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.