Řízečky z kedluben
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyKedlubna
- 2hrnkyStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1hrnekMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 1hrstPažitka
- 150gramůZakysaná smetana
- 1litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
805 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
50 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na 1cm silné plátky nakrájíme kedlubny. Povaříme je doměkka v osolené vodě.
- 2Vychladlé obalujeme v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.
- 3Připravíme dip ze zakysané smetany - přidáme do ní česnek, sůl, nasekanou pažitku a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.