Řízek v parmské šunce

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
355 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kýtu nakrájíme na řízky, které dáme mezi mikrotenové sáčky a naklepeme na sílu 3 mm.
  • 2
    Na každý plátek položíme 2-3 lístky šalvěje, navrch přitiskneme plátek šunky. Na talíř nasypeme mouku, osolíme a opepříme. Řízky
  • 3
    z obou stran v mouce lehce obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, postupně na něm smažíme řízky, 2 minuty z každé strany, během smažení je potřeme po jedné straně špetkou česneku. Usmažené je udržujeme teplé.
  • 5
    Na pánev vlijeme víno, a několik minut je necháme svařit asi na
  • 6
    2 lžíce. Přimícháme smetanu, opatrně prohřejeme, ochutnáme. Omáčkou polijeme řízky na vyhřátých talířích a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.