Řízek v parmské šunce
30 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí kýta
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 60gramůŠunka parmská
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
355 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na řízky, které dáme mezi mikrotenové sáčky a naklepeme na sílu 3 mm.
- 2Na každý plátek položíme 2-3 lístky šalvěje, navrch přitiskneme plátek šunky. Na talíř nasypeme mouku, osolíme a opepříme. Řízky
- 3z obou stran v mouce lehce obalíme, přebytečnou mouku oklepneme.
- 4Na pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, postupně na něm smažíme řízky, 2 minuty z každé strany, během smažení je potřeme po jedné straně špetkou česneku. Usmažené je udržujeme teplé.
- 5Na pánev vlijeme víno, a několik minut je necháme svařit asi na
- 62 lžíce. Přimícháme smetanu, opatrně prohřejeme, ochutnáme. Omáčkou polijeme řízky na vyhřátých talířích a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.