Řízky na dušené zelenině
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusPaprika zelená
- 200gramůKečup ostrý
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
57 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
986 mg
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, naporcujeme, osolíme, opepříme, jemně naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve. Mrkev, celer a petržel nastrouháme na hrubším struhadle, česnek a papriku nakrájíme na tenké kolečka a všechnu zeleninu osmažíme na zbylém opeku z masa. Posypeme moukou, zalijeme vínem, přidáme kečup, přilijeme vývar, vrátíme zpátky maso a chvilku povaříme.
- 2Před dokončením vaření nakrájíme na tenké kolečka kopr, přimícháme k masu, zamícháme a dochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.