Řízky plněné kuřecím masem
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrVíno bílé
- 500gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůKuřecí prsa
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžíceBazalka
- 4lžičkyHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
- 2Kuřecí maso jemně umeleme, osolíme a promícháme s nasekanými natěmi. Směs rozdělíme na připravené řízky, stočíme do závitků a upevníme jehlami.
- 3Jemně pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme, vložíme závitky, osmahneme je, osolíme, podlijeme vínem a za občasného dolití vína je dusíme doměkka.
- 4Měkké závitky vyjmeme, šťávu s cibulí rozmixujeme, vložíme zpět maso a prohřejeme.
- 5Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.