Řízky z bůčku
35 min.
![Česká republika](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/d0ce8c3ebafdc3cd82e4f312a6869d76c4fc501e.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 750gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůSalám Turistický trvanlivý
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1045 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
101 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
551 mg
Cukr
805 mg
Postup přípravy
- 1Vybereme libovější bůček, odřízneme kůži a nakrájíme na stejné plátky. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích, k plátkům přitlačíme plátek salámu, který se díky vejcím k bůčku přichytí. Znovu namočíme ve vejcích, nakonec obalíme ve strouhance.
- 2Plátky usmažíme v rozpáleném oleji z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.