Řízky z jelení kýty na víně
80 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1kusKnedlík kynutý
- 20gramůOlej rostlinný
- 10gramůSlanina vepřová
- 20gramůCeler bulvový
- 20gramůPetržel kořen
- 1kusSkořice celá
- 1kusHřebíček
- 2lžičkyCukr krupice
- 1decilitrVíno bílé
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 200gramůJelení maso
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMrkev kořen
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
15 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
- 2Jelení řízky z kýty naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Poté přendáme na talíř. Na olej vsypeme slaninu s cibulí a restujeme, dokud nezrůžoví. Poté přimícháme nakrájenou zeleninu, orestované řízky, koření, kůru z půlky citronu, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké, občas zamícháme a podle potřeby podlijeme. Poté maso vyjmeme, do omáčky zašleháme mouku, přidáme víno a podle chuti ocet a cukr. Omáčku řádně provaříme a propasírujeme. Do omáčky vrátíme maso, prohřejeme a hned podáváme s knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.