Řízky z tuňáka a špenátu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Tuňáka scedíme, necháme okapat. Omytý a okapaný špenát posekáme nadrobno, zhruba 2 minuty blanšírujeme a poté scedíme. Cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
  • 2
    V míse promícháme brambory s tuňákem, špenátem, cibulí, solí, pepřem, vegetou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
  • 3
    Řízky podáváme se smetanou, posypané petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.