Řízky z tuňáka a špenátu
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžíceVegeta
- 2kusyCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 1,5lžičkyCitronová kůra
- 350gramůŠpenát listový čerstvý
- 350gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 2lžícePetržel - nať
- 350mililitrůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Tuňáka scedíme, necháme okapat. Omytý a okapaný špenát posekáme nadrobno, zhruba 2 minuty blanšírujeme a poté scedíme. Cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2V míse promícháme brambory s tuňákem, špenátem, cibulí, solí, pepřem, vegetou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
- 3Řízky podáváme se smetanou, posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.