Řízky z vajec uvařených natvrdo
29 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 5,5decilitrůVoda pitná
- 1kusRohlíky bílé
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusŠalotka
- 1lžíceKerblík
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5lžicStrouhanka
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
956 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce dáme do rendlíku s 5 dl vody a uvaříme natvrdo. Vaříme je 10 minut. Poté je oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy.
- 2Rohlík nakrájíme na kostičky, odložíme do misky, zalijeme 0.5 dl vody a rozmixujeme ho na kaši. Tu dáme k pokrájeným vejcím.
- 3Oloupanou šalotku pokrájíme nadrobno. K vejcím přidáme šalotku, 1 syrové vejce, nastrouhaný sýr, drobně pokrájený omytý kerblík, sůl a pepř. Směs vymícháme, měla by být hustá. Pokud je potřeb, přidáme 1-2 lžíce strouhanky a z vaječné směsi vytvarujeme ploché karbanátky.
- 4Vaječné karbanátky obalíme ve strouhance (3 lžíce) a smažíme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.