Řízky ze skopového masa s houbami
45 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 300gramůSkopová kýta
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1kusCibule
- 150gramůHouby čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkyKmín mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné skopové maso rozkrájíme na kostky a umeleme. Bůček krájíme na jemné kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme.
- 2Na sádle (50 g) zpěníme cibuli, vmícháme houby, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr přimícháme česnek.
- 3V mezičase v míse promícháme mleté maso s bůčkem, solí, pepřem, vejcem a strouhankou. Nakonec přidáme vychladlou houbovou směs a vypracujeme kompaktní hmotu. Tvarujeme z ní řízky, které smažíme na zbylém sádle z obou stran do zlatova.
- 4Řízky podáváme sypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.