Řízky zvané pšouky s bramboráčky a salátem
75 min.
Ingredience
- Na bramboráky
- Na omáčku k masu
- 5stroužkůČesnek
- 5kusůCibule
- 100gramůHouby sušené
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 8kusůTvarůžky olomoucké malé
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 700gramůKosti vepřové
- 500gramůKuřecí prsa
- Na salát
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyKiwi
- 1kusSalát ledový
- 1kusCitrony
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
848 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
36 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kosti posolíme. Oloupeme 5 stroužků česneku, nakrájíme je na plátky a obložíme jimi vepřové kosti v pekáči. Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, pečeme.
- 2Zatímco se kosti pečou, připravíme omáčku k masu: v kastrolu rozpálíme tuk a vložíme na něj cibuli, osmažíme. Přidáme bobkový list, nové koření, vše zalijeme vodou. Počkáme, až směs přijde k varu, poté do ní vložíme opečené vepřové kosti a necháme 30 minut vařit. Přisypeme hladkou moukou, čímž omáčkou zahustíme. Nakonec vše propasírujeme přes sítko. Sušené houby vložíme do menšího hrnku s vodou, necháme povařit.
- 3Z brambor oškrábeme slupky a nastrouháme je na jemném struhadle. Vložíme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce, přisypeme kmín, sůl, koření do mletého masa, majoránku. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a přidáme k bramborům, 3 stroužky česneku prolisujeme a vmícháme do těsta na bramboráky. Těsto nabíráme sběračkou, na oleji smažíme placičky.
- 4Na pánev vlijeme olej, rozpálíme ho. Kuřecí řízky lehce nařízneme, naklepeme paličkou na maso a po obou stranách zprudka opečeme. Přidáme k nim uvařené houby, ze kterých jsme slili vodu, omáčku k masu, špetku chilli, přilijeme smetanu. Na každý z kuřecích řízků položíme dva tvarůžky a ztlumíme oheň. Necháme na mírném plameni dojít, dokud tvarůžky nezměknou.
- 5Připravíme salát: oloupeme kiwi a okurku. Kiwi pokrájíme na kousky, okurku nastrouháme, na nudličky rozkrájíme omytý ledový salát. Vše promícháme a nakonec přelijeme zálivkou, kterou si připravíme ze šťávy, vymačkané z jednoho citronu, lžíce medu, špetky soli a pepře.
- 6Řízky zvané pšouky servírujeme s bramboráčky a salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.