Rizoto a polévka z kuřete
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 40gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůPetržel kořen
- 80gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 5gramůOlej olivový
- 10gramůPetržel kudrnka
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůRýže dušená
- 250gramůKuře
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, půlku cibule nakrájíme nadrobno, půlku necháme vcelku, petželku posekáme najemno.
- 2Do hrnce vložíme kus kuřete, přisypeme kořenovou zeleninu, půlku celé cibule, osolíme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 40 minut. Polévku scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme na malé kousky, třetinu masa a zeleniny vrátíme zpět do polévky. Z dušené rýže vezmeme asi třetinu a dáme do polévky, ještě přisypeme posekanou petrželku a polévku odstavíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zbylou zeleninu s masem, osmahneme, přidáme scezený hrášek, zbytek dušené rýže, osolíme, opepříme, promícháme, prohřejeme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.