Rizoto na víně
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 300gramůRýže loupaná
- 150mililitrůVíno červené
- 80gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
42 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme 200 ml vývaru, rozpustíme v něm máslo. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a rozmarýn. Vsypeme rýži a promícháme.
- 2Pomalu přiléváme vývar, který se postupně vyvařuje, dokud není rýže měkká. To může trvat cca 20 minut. Poté do rizota nalijeme víno, ochutíme solí a pepřem. Rizoto podáváme posypané parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.