Rizoto po milánsku

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, osmahneme na něm oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, necháme ji za častého míchání zesklovatět. Okořeníme špetkou šafránu, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, mícháme, dokud se nevsákne do rýže, poté za stálého mícháme přilijeme trochu horkého vývaru, počkáme, až se vsákne do rýže a přiléváme zbylý vývar. Rizoto dusíme 20 minut, odstavíme z plotny, necháme asi 5 minut stát.
  • 2
    Nakonec vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný sýr.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.