Rizoto po milánsku
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaŠafrán
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme polovinu másla, osmahneme na něm oloupanou, jemně posekanou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži, necháme ji za častého míchání zesklovatět. Okořeníme špetkou šafránu, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem, mícháme, dokud se nevsákne do rýže, poté za stálého mícháme přilijeme trochu horkého vývaru, počkáme, až se vsákne do rýže a přiléváme zbylý vývar. Rizoto dusíme 20 minut, odstavíme z plotny, necháme asi 5 minut stát.
- 2Nakonec vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný sýr.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.