Rizoto s čerstvými houbami

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme víno a stále mícháme, dokud se víno částečně nevsákne a neodpaří. Poté postupně zaléváme vývarem, nakonec přidáme houby. Až se vývar vsákne, odstavíme, vmícháme zbytek másla a nastrouhaný sýr.
  • 3
    Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky pažitky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.