Rizoto s čerstvými houbami
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůHouby čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 1kusPažitka
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1litrVývar drůbeží
- 1,5hrnkyRýže loupaná
- 0,5hrnekSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou.
- 2Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme najemno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidáme rýži, promícháme, přilijeme víno a stále mícháme, dokud se víno částečně nevsákne a neodpaří. Poté postupně zaléváme vývarem, nakonec přidáme houby. Až se vývar vsákne, odstavíme, vmícháme zbytek másla a nastrouhaný sýr.
- 3Dochutíme solí a pepřem, ozdobíme snítky pažitky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.