Rizoto s červeným vínem
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 12gramůTymián čerstvý
- 220gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVíno červené
- 50gramůSýr Parmezán
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar si přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.
- 2Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle, přidáme tymián a rýži. Dobře zamícháme, aby se zrnka obalila tukem. Osolíme a opepříme. Poté vlijeme polovinu červeného vína a vaříme do vyvaření tekutiny.
- 3K takto vařící se rýži přiléváme vždy po jedné naběračce vývaru, vždy necháme vývar zcela vyvařit. Po spotřebování poloviny vývaru přilijeme zbytek vína, opět necháme vyvařit a opakujeme postup se zbytkem vývaru.
- 4Do uvařeného rizota vmícháme polovinu strouhaného parmezánu, druhou částí posypeme rizoto před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.