Rizoto s cuketou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyCuketa
- 200gramůRajčata Cherry
- 400gramůRýže loupaná
- 125mililitrůVíno bílé
- 1litrVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.
- 2Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.
- 3Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.
- 4Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.