Rizoto s cuketou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.
  • 2
    Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.
  • 3
    Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.
  • 4
    Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.