Rizoto s dýní
30 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
- 30mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVývar drůbeží
- 150gramůRukola
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.
- 2Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.
- 3Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.