Rizoto s dýní

30 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.
  • 2
    Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.
  • 3
    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.