Rizoto s gorgonzolou, hráškem a fazolemi
65 min.
Ingredience
- 150gramůHrášek
- 150gramůFazole bílé sterilované
- 1kusCibule
- 60gramůSýr Parmezán
- 1litrVývar zeleninový
- 400gramůRýže Arborio
- 2lžíceVíno bílé
- 75gramůSýr Gorgonzola
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceRoketa
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mražený hrášek dáme rozmrazit, a potom ho v malém množství vody dusíme asi 15 minut, až změkne, otevřeme konzervu s fazolemi a zrna před použitím ohřejeme v nálevu.
- 2Nadrobno nakrájíme cibuli, 50 g parmezánu nastrouháme, naděláme 10 g parmazánových hoblinek a gorgonzolu nakrájíme na kostičky. Ohřejeme zeleninový vývar.
- 3Ve velkém hrnci rozehřejeme 50 g másla, na něm necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, a potom přidáme rýži. Zamícháme a když je rýže dobře obalená máslem, začneme postupně přilévat horký zeleninový vývar. Vždy přidáme 1 naběračku a až když se vývar vstřebá, přidáme další. Často a řádně promícháváme. Asi po 20 minutách by měla být rýže hotová, má být vlhká a zrnka při skusu by měla jen mírně křupnout. V této fázi přilijeme víno a vmícháme fazole, hrášek, strouhaný parmezán a zbylé máslo. Odstavíme z ohně, vmícháme gorgonzolu, podle chuti přisolíme mořskou solí, opepříme a rozdělíme na talíře.
- 4Servírujeme ozdobené roketou a parmezánovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.