Rizoto s hlívou a žampiony
45 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůHlíva ústřičná
- 250gramůRýže Arborio
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaŠafrán
- 7decilitrůVývar zeleninový
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony a smažíme, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nastrouháme Parmezán.
- 2K cibuli a houbám přidáme opranou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem.
- 3Smícháme víno s vývarem a postupně přiléváme do pánve. Během vaření promícháváme, jakmile spotřebujeme veškeré víno a vývar, měla by být rýže uvařená.
- 4Vmícháme tymián, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme.
- 5Podáváme posypané zbylým parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.