Rizoto s hlívou a žampiony

45 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme pokrájenou hlívu a žampiony a smažíme, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nastrouháme Parmezán.
  • 2
    K cibuli a houbám přidáme opranou rýži a šafrán a mícháme, aby se rýže obalila olejem.
  • 3
    Smícháme víno s vývarem a postupně přiléváme do pánve. Během vaření promícháváme, jakmile spotřebujeme veškeré víno a vývar, měla by být rýže uvařená.
  • 4
    Vmícháme tymián, polovinu nastrouhaného sýru, osolíme a opepříme.
  • 5
    Podáváme posypané zbylým parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.