Rizoto s houbami a černými olivami
65 min.
Ingredience
- 30gramůHouby sušené
- 200mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 225gramůHouby čerstvé
- 255gramůRýže loupaná
- 2lžíceOlivy černé
- 425mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOlivová pasta černá
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve namočíme sušené houby. Přelijeme je vařící vodou a necháme přibližně 20 minut bobtnat.
- 2Oloupeme a na kostičky nasekáme cibuli, čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vypeckované černé olivy nakrájíme nahrubo.
- 3Ve vyšším rendlíku se silným dnem rozehřejeme olej, dáme cibuli a čerstvé houby. Restujeme 4-5 minut, přisypeme rýži, pečlivě promícháme a restujeme další 1-2 minuty.
- 4Přidáme sušené houby i s vodou, ve které se máčely a vsypeme nakrájené olivy. Zalijeme necelou polovinou zeleninového vývaru a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut, dokud se voda nevyvaří.
- 5Přilijeme polovinu zbylého vývaru, zamícháme a vaříme dalších 5 minut, až do vyvaření veškeré tekutiny. Přidáme zbytek vývaru, olivovou pastu, osolíme a opepříme. Za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme asi 5 minut odpočinout.
- 6Na talíři posypeme tenkými plátky parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.