Rizoto s houbami a černými olivami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve namočíme sušené houby. Přelijeme je vařící vodou a necháme přibližně 20 minut bobtnat.
  • 2
    Oloupeme a na kostičky nasekáme cibuli, čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Vypeckované černé olivy nakrájíme nahrubo.
  • 3
    Ve vyšším rendlíku se silným dnem rozehřejeme olej, dáme cibuli a čerstvé houby. Restujeme 4-5 minut, přisypeme rýži, pečlivě promícháme a restujeme další 1-2 minuty.
  • 4
    Přidáme sušené houby i s vodou, ve které se máčely a vsypeme nakrájené olivy. Zalijeme necelou polovinou zeleninového vývaru a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 10 minut, dokud se voda nevyvaří.
  • 5
    Přilijeme polovinu zbylého vývaru, zamícháme a vaříme dalších 5 minut, až do vyvaření veškeré tekutiny. Přidáme zbytek vývaru, olivovou pastu, osolíme a opepříme. Za stálého míchání vaříme dalších 5 minut. Odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme asi 5 minut odpočinout.
  • 6
    Na talíři posypeme tenkými plátky parmazánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.