Rizoto s houbovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůBrokolice
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůRýže vařená
- 5gramůOlej olivový
- 125mililitrůMléko odtučněné
- 60gramůSýr smetanový tavený 45%
- 15gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě téměř doměkka.
- 2V kastrolu na oleji orestujeme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přidáme vařenou rýži, osmahneme, podlijeme vývarem z brokolice a dusíme.
- 3Na pánvi rozpustíme v mléce tavený sýr, osolíme, opepříme a přidáme vařenou brokolici. Necháme jen prohřát.
- 4Houbovou směs přelijeme omáčkou a pokrm můžeme ozdobit snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.