Rizoto s hříbky
55 min.
Ingredience
- 400gramůRýže Arborio
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1kusŠalotka
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusChilli paprička
- 50gramůPetržel - nať
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
42 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dvě třetiny množství másla rozpustíme v kastrolu a přihodíme na něj na menší kousky nasekané hříbky. Přidáme nasekaný česnek, šalotku a chilli papričku. Šalotka by neměla v žádném případě zhnědnout. Přisypeme rýži a necháme orestovat. Zalijeme bílým vínem, to necháme odvařit úplně až na tuk. Vlijeme zeleninový vývar, aby jeho hladina sahala asi půl centimetru nad rýži a mícháme. Když se vývar odvaří, vlijeme další dokud není rýže zcela hotová. Odstavíme z ohně a zamícháme do ní parmezán, který jsme si předtím nastrouhali na jemném struhadle. Osolíme, opepříme, vložíme zbytek másla, nasekanou nať petrželky a zamícháme. Ponecháme ještě 2 minuty odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.