Rizoto s hřiby
45 min.
Ingredience
- 250gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 5lžicOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRýže loupaná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 750mililitrůMasový vývar
- 50gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hřiby očistíme a pokrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kostičky.
- 2Do hrnce vlijeme olej a přidáme máslo. Necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme k ní hřiby a necháme opéct. Vmícháme rýži, osolíme a opepříme.
- 3V dalším hrnci přivedeme k varu vývar. Přidáváme vroucí vývar k rýži a hřibům. Zprudka vaříme asi 20 minut, dokud se vývar nevsákne.
- 4Před podáváním vmícháme nasekanou petrželkou a nastrouhaný parmezán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.