Rizoto s hruškami a gorgonzolou
50 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusŠalotka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVývar slepičí
- 250gramůSýr Gorgonzola
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme.
- 3Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.