Rizoto s hruškami a gorgonzolou

50 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme.
  • 3
    Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.