Rizoto s jablky a vínem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Jablka povaříme 1 minutu ve vroucí vodě, poté vyjmeme a pokapeme vínem a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme a 2 minuty na něm smažíme cibuli a česnek, poté přidáme rýži a smažíme další 2 minuty. Vmícháme jablka a zalijeme 125 ml vývaru, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Do uvařené rýže vmícháme smetanu a sýr. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.