Rizoto s jablky a vínem
30 min.
Ingredience
- 140gramůJablka
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 90mililitrůVíno bílé
- 90gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 400gramůRýže loupaná
- 1litrVývar zeleninový
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
39 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme.
- 2Jablka povaříme 1 minutu ve vroucí vodě, poté vyjmeme a pokapeme vínem a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme a 2 minuty na něm smažíme cibuli a česnek, poté přidáme rýži a smažíme další 2 minuty. Vmícháme jablka a zalijeme 125 ml vývaru, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Do uvařené rýže vmícháme smetanu a sýr. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.