Rizoto s játry a sýrem
45 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 250gramůRýže loupaná
- 400gramůJátra telecí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
369 mg
Postup přípravy
- 1Na polovině másla opražíme rýži, přilijeme 500 ml vařící vody, osolíme a dusíme.
- 2Na zbylém másle, paprice a oloupané, nasekané cibuli podusíme očištěná játra asi 10 minut. Přidáme česnek utřený se solí.
- 3Podušená játra nakrájíme na kostičky a zamícháme je i s omáčkou do měkké rýže.
- 4Hotový pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.