Rizoto s kapustou a pečenými kachními prsíčky
50 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 10gramůHouby sušené
- 400gramůKapusta hlávková
- 4kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůRýže loupaná
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,7litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme na 15 minut do vlažné vody, poté slijeme, vodu zachytíme, houby pokrájíma na kousky.
- 2Rýži důkladně proláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
- 3Kapustu omyjeme, necháme okapat, poté rozkrájíme na úzké nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
- 4V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenu cibuli, přisypeme rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Do hrnce přidáme česnek, nakrájené houby, tymián, zalijeme vodou z namočených hub, promícháme a povaříme 20 minut. V případě potřeby přiléváme drůbeží vývar. Když je rýže téměř měkká, vložíme do hrnce nakrájenou kapustu a mrkev, vše zalijeme zbylým vývarem a vaříme za občasného míchání dalších 5 - 10 minut. Uvařené rizoto dochutíme pepřem, solí, případně citronovou šťávou.
- 5V době, kdy vaříme rýži, si připravíme kachní maso. Z prsíček odstraníme kůži, maso nakrájíme na plátky, z obou stran opepříme a osolíme. Kůži nakrájíme na kostičky, necháme na rozpálené pánvi vyškvařit, na oleji pak 5 minut z každé strany opékáme plátky masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.