Rizoto s kapustou a pečenými kachními prsíčky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme na 15 minut do vlažné vody, poté slijeme, vodu zachytíme, houby pokrájíma na kousky.
  • 2
    Rýži důkladně proláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  • 3
    Kapustu omyjeme, necháme okapat, poté rozkrájíme na úzké nudličky. Mrkev oloupeme, omyjeme a krájíme na tenká kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenu cibuli, přisypeme rýži, za stálého míchání ji 5 minut smažíme. Do hrnce přidáme česnek, nakrájené houby, tymián, zalijeme vodou z namočených hub, promícháme a povaříme 20 minut. V případě potřeby přiléváme drůbeží vývar. Když je rýže téměř měkká, vložíme do hrnce nakrájenou kapustu a mrkev, vše zalijeme zbylým vývarem a vaříme za občasného míchání dalších 5 - 10 minut. Uvařené rizoto dochutíme pepřem, solí, případně citronovou šťávou.
  • 5
    V době, kdy vaříme rýži, si připravíme kachní maso. Z prsíček odstraníme kůži, maso nakrájíme na plátky, z obou stran opepříme a osolíme. Kůži nakrájíme na kostičky, necháme na rozpálené pánvi vyškvařit, na oleji pak 5 minut z každé strany opékáme plátky masa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.