Rizoto s kari a naklíčeným hráškem
40 min.
Ingredience
- 100gramůRýže loupaná
- 220mililitrůVoda pitná
- 3špetkySůl
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůHrášek
- Na dochucení
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zelijeme ji vodou, ochutíme solí a uvaříme ji pod pokličkou při mírné teplotě doměkka. Vaříme přibližně 17-20 minut.
- 2Mezitím v sítu promyjeme naklíčený hrášek. Očištěnou menší cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev překrojíme a přibližně po 10 minutách vaření ji vložíme do rýže, pak za 5 minut přidáme naklíčený hrášek a vše vaříme společně doměkka.
- 3Když je rýže měkká, mrkev vyjmeme, propláchneme ji pod tekoucí vodou a pokrájíme na malé kostičky.
- 4V pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme dozlatova cibuli, posypeme ji kari kořením a smažíme přibližně 30 sekund. Cibuli s kari kořením zamícháme do rýže, rizoto dochutíme solí, pepřem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.