Rizoto s kari a naklíčeným hráškem

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zelijeme ji vodou, ochutíme solí a uvaříme ji pod pokličkou při mírné teplotě doměkka. Vaříme přibližně 17-20 minut.
  • 2
    Mezitím v sítu promyjeme naklíčený hrášek. Očištěnou menší cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev překrojíme a přibližně po 10 minutách vaření ji vložíme do rýže, pak za 5 minut přidáme naklíčený hrášek a vše vaříme společně doměkka.
  • 3
    Když je rýže měkká, mrkev vyjmeme, propláchneme ji pod tekoucí vodou a pokrájíme na malé kostičky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme dozlatova cibuli, posypeme ji kari kořením a smažíme přibližně 30 sekund. Cibuli s kari kořením zamícháme do rýže, rizoto dochutíme solí, pepřem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.