Rizoto s krevetami na kari
35 min.
Ingredience
- 400gramůRýže dušená
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 60gramůOlej slunečnicový
- 80gramůSýr Čedar
- 4gramyKari koření
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 200gramůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety nasypeme do osolené vroucí vody a 4 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Čedar nastrouháme najemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme krevety, lehce orestujeme, přimícháme dušenou rýži, dobře promícháme, osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením, přimícháme dvě třetiny čedaru a prohřejeme. Z rizota naběračkou tvoříme kopečky, které upravíme na talíře, obložíme kostičkami rajčat a posypeme zbytkem čedaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.