Rizoto s krůtím masem
55 min.
Ingredience
- 200gramůKrůtí prsa
- 200gramůRýže loupaná
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaKari koření
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKečup
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody.
- 2Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jádřinec a omytou a okapanou najemno nakrájíme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky.
- 3Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé kousky, smícháme v míse s lžící oleje, prolisovaným česnekem, kečupem, vejcem a kari kořením a necháme odležet.
- 4V nízkém větším hrnci rozehřejeme zbylý olej a zpěníme na něm cibuli, pak přidáme nakrájenou papriku a žampióny. Vše krátce orestujeme, přidáme masovou směs a dusíme přikryté poklicí, až je maso měkké.
- 5K směsi přidáme uvařenou okapanou rýži, vše důkladně promícháme, dochutíme solí a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.