Rizoto s květákem a ančovičkami
60 min.
Ingredience
- 80gramůCeler řapíkatý
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůMartini bianco
- 70gramůMáslo čerstvé
- 25gramůOlej olivový extra panenský
- 2gramyPepř černý mletý
- 400gramůRýže Arborio
- 8gramůSůl
- 120gramůSýr Parmezán
- 1000mililitrůVývar slepičí
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůOlej slunečnicový
- 120gramůChléb konzumní
- 180gramůAnčovičky konzervované
- 30gramůChilli paprička
- 250gramůKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme kousky staršího chleba, ančovičky i s olejem, chilli papričku bez semínek a rozmixujeme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme směs z mixéru a orestujeme dozlatova.
- 2Květák rozebereme na malé růžičky, košťál nakrájíme na drobné kousíčky. Květák vhodíme do horkého vývaru, kterým budeme podlévat rýži, a ohříváme.
- 3Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olivovým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar s květákem, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
- 4Rizoto upravíme na talíře a povrch posypeme orestovanou směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.