Rizoto s květákem a ančovičkami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru vložíme kousky staršího chleba, ančovičky i s olejem, chilli papričku bez semínek a rozmixujeme. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme směs z mixéru a orestujeme dozlatova.
  • 2
    Květák rozebereme na malé růžičky, košťál nakrájíme na drobné kousíčky. Květák vhodíme do horkého vývaru, kterým budeme podlévat rýži, a ohříváme.
  • 3
    Cibuli, řapíkatý celer a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme do hrnce s rozehřátým olivovým olejem, zvolna osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, promícháme a přilijeme Martini. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se všechno Martini vstřebá. Po naběračkách přiléváme vývar s květákem, vždy přilijeme další naběračku, když se ta předchozí vsákne. Uvařené rizoto stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán, máslo, posekanou petrželovou nať, zakryjeme pokličkou a necháme 2 minuty stát.
  • 4
    Rizoto upravíme na talíře a povrch posypeme orestovanou směsí z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.