Rizoto s lesními houbami a hráškem
55 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůRukola
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceLibeček
- 0,5lžícePetržel - nať
- 6lžicOlej slunečnicový
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín drcený
- 4lžíceHrášek mražený
- 4decilitryBujón zeleninový
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1decilitrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Směs lesních hub očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší plátky. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Listy rukoly, tymiánu, libečku a petrželky omyjeme, vše necháme odkapat, otrhané lístky tymiánu, petrželky a libečku pokrájíme nadrobno. Rukolu natrháme na menší kousky.
- 2V pánvi si rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme houby, které nejdříve vydusíme z vody. Když se začnou smažit, houby osolíme, posypeme pepřem, mletou paprikou, drceným kmínem, přidáme bylinky a česnek. Promícháme a smažíme dozlatova asi 5-7 minut.
- 3Dobře omytou rýži necháme v sítu okapat. V hrnci na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní rýži a 4 dl zeleninového bujonu. Rýži přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu dusíme 10 minut. Pak k rýži přimícháme 1 dl smetany, zelený mražený hrášek a rýži dusíme dalších 5 minut.
- 4Do uvařené rýže přimícháme usmažené houby, rukolu, dobře promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.