Rizoto s lesními houbami a hráškem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs lesních hub očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší plátky. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Listy rukoly, tymiánu, libečku a petrželky omyjeme, vše necháme odkapat, otrhané lístky tymiánu, petrželky a libečku pokrájíme nadrobno. Rukolu natrháme na menší kousky.
  • 2
    V pánvi si rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme houby, které nejdříve vydusíme z vody. Když se začnou smažit, houby osolíme, posypeme pepřem, mletou paprikou, drceným kmínem, přidáme bylinky a česnek. Promícháme a smažíme dozlatova asi 5-7 minut.
  • 3
    Dobře omytou rýži necháme v sítu okapat. V hrnci na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní rýži a 4 dl zeleninového bujonu. Rýži přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu dusíme 10 minut. Pak k rýži přimícháme 1 dl smetany, zelený mražený hrášek a rýži dusíme dalších 5 minut.
  • 4
    Do uvařené rýže přimícháme usmažené houby, rukolu, dobře promícháme a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.