Rizoto s modrým sýrem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
677 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.
  • 2
    Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
  • 3
    Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.