Rizoto s modrým sýrem
30 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 200gramůRýže arborio
- 60mililitrůVíno bílé
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
677 mg
Postup přípravy
- 1Ve hrnci rozpálíme olej a pár minut v něm necháme změknout nakrájený česnek a cibulku. Přisypeme rýži a důkladně ji v oleji opražíme.
- 2Přilijeme víno a rýži vaříme, dokud se víno nevstřebá. Postupně přiléváme vařící vývar, vždy až se vstřebá předchozí dávka. Stejným způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová.
- 3Přisypeme nasekaný špenát a sýr a vše dochutíme. Rizoto zamícháme a vaříme, až špenát mírně povadne a sýr se rozpustí. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.