Rizoto s mořskými plody

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle pod tekoucí vodou dobře propláchněte, na neotevřené zlehka poklepejte nožem, ty, které se neotevřely, zahoďte.
  • 2
    Ve velkém hrnci na oleji osmažte cibulku doměkka, přisypte rýži a za stálého míchání smažte 3 minuty, přidejte víno a šafrán a nechte provařit, za občasného míchání pomalu přilévejte vývar po částech, aby se stihl do rýže vsáknout před přilitím další části. Osolte a opepřete.
  • 3
    Po 13 minutách přidejte mořské plody a citronovou kůru, vařte 7 minut. Hotové rizoto sundejte z plotny a přimíchejte máslo a pažitku.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.