Rizoto s mořskými plody
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůMušle srdcovky
- 2lžíceOlej olivový
- 350gramůRýže Arborio
- 100mililitrůVíno bílé
- 1200mililitrůVývar rybí
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 2lžičkyCitronová kůra
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 2lžícePažitka
- 100gramůHřebenatka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle pod tekoucí vodou dobře propláchněte, na neotevřené zlehka poklepejte nožem, ty, které se neotevřely, zahoďte.
- 2Ve velkém hrnci na oleji osmažte cibulku doměkka, přisypte rýži a za stálého míchání smažte 3 minuty, přidejte víno a šafrán a nechte provařit, za občasného míchání pomalu přilévejte vývar po částech, aby se stihl do rýže vsáknout před přilitím další části. Osolte a opepřete.
- 3Po 13 minutách přidejte mořské plody a citronovou kůru, vařte 7 minut. Hotové rizoto sundejte z plotny a přimíchejte máslo a pažitku.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.